پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۳) | افزایش دما در مناطق گرمسیری استان به بیش از ۴۰ درجه! کشف و ضبط بیش از ۲۰۰ قلم فرآورده دارویی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد آیا کودکان را می‌توان حجامت کرد؟ | عوارض حجامت خودسرانه کودکان حذف گزینه الزام برای آزمون پایه نهم به دهم دانش آموزان سمپادی عوامل بروز یبوست در نوزادان چیست و چگونه درمان می‌شود؟ شایع‌ترین عوامل ایجاد سنگ کیسه صفرا را بشناسید این میوه حکم داروخانه طبیعی را دارد! آرتروز، بیماری روماتیسمی غیرالتهابی که اغلب مفصل زانو و انگشتان دست را درگیر می‌کند انگیزه مرد بی‌رحم از ربودن زن متاهل در اطراف مشهد چه بود؟ نجات جان۱۸ نفر در ارتفاعات شمخال قوچان بیش از ۷۱ هزار زائر حج تمتع رهسپار عربستان شدند انتشار تصاویر خصوصی در فضای مجازی چه مجازاتی دارد؟ کشف جسد در بیابان‌های منطقه الهیه مشهد دعوا در کافه زیرزمینی، قتل در کف خیابان پنجتن مشهد تصادف مرگبار کاروان عروسی در علی آباد کتول، جان ۴ نفر را گرفت زلزله حوالی عمادده لارستان در استان فارس را لرزاند (۱۶ خرداد ۱۴۰۳) پرداخت پول خارج از صندوق بیمارستان ممنوع است؛ زیرمیزی ندهید طرح «کاهش و بازیافت بخارات بنزین» در جایگاه‌های سوخت در مرحله بازطراحی دستگاه‌ها
سرخط خبرها

چگونه می‌توان ابتلا به ایدز را تشخیص داد؟

  • کد خبر: ۹۰۳۹۸
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۰
چگونه می‌توان ابتلا به ایدز را تشخیص داد؟
بیماری ایدز، یکی از بیماری‌های کشنده محسوب می‌شود که کسب آگاهی درباره آن اهمیت بسیاری دارد و متاسفانه بسیاری از مردم نسبت به این بیماری و مباحث آن اطلاعات کامل ندارند. به طور مثال تشخیص ایدز از مواردی است که افراد بسیاری به دنبال روش‌های آن هستند. تشخیص بیماری ایدز می‌تواند فرآیندی زمان بر باشد، زیرا در همه شرایط پاسخ منفی آزمایش ایدز، به معنی مبتلا نبودن فرد به ایدز نیست!

به گزارش شهرآرانیوز، با توجه به اینکه ۴۰ سال مبارزه مستمر با بیماری ایدز و تلاش برای جلوگیری از گسترش آن در حال انجام است، اما شمار مبتلایان به این بیماری در حال افزایش بوده و تا به حال جان میلیون‌ها انسان را گرفته  و در سرتاسر جهان هر ساله میلیون‌ها انسان به ویروس «اچ آی وی»  آلوده می‌شوند و تاکنون هیچ راهی برای درمان قطعی آن پیدا نشده است.

بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، حدود ۳۸ میلیون نفر در سراسر جهان با (HIV) زندگی می‌کنند. دو سوم افراد مبتلا به اچ آی وی دارو‌های ضد ویروس دریافت می‌کنند که این بیماری و عفونت‌های ناشی از آن را کنترل می‌کند. ولی یک سوم از این امکانات محروم هستند.  

از میان نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر که سال گذشته بر اثر ایدز جان خود را از دست دادند، آفریقای جنوبی بیشترین قربانی را داده و در اروپای شرقی و آسیای میانه در سال‌های اخیر تعداد مبتلایان به شدت افزایش یافته است. 

روز جهانی ایدز روز دهم آذر ماه (اول دسامبر) از سال ۱۹۸۸ برای افزایش آگاهی آموزش و مبارزه با تبعیض‌ها نام گذاری شده  و هدف عمده از این کار این است که به عموم مردم یادآوری شود که HIV از بین نرفته است و هنوز کار‌های زیادی است که باید انجام شود.

ویروس ایدز چگونه منتقل می‌شود

مهدی رمضانی متخصص بیماری‌های عفونی در گفتگو با ایرنا با بیان اینکه ایدز یک بیماری عفونی است، می‌گوید: تماس جنسی بدون پیشگیری با فرد آلوده به ایدز،  استفاده از سوزن یا سرنگ مشترک با یک فرد آلوده به ویروس ایدز از راه‌های انتقال ایدز به دیگران است و بررسی‌های آزمایشگاهی نشان داده که ویروس ایدز در یک سرنگ آلوده می‌تواند حتی بیشتر از یک ماه زنده بماند و معتادان تزریقی به منظور پیشگیری از ایدز هرگز نباید سرنگ، آب و وسایل تهیه مواد مخدر را بطور اشتراکی مصرف  یا بیشتر از یک بار مصرف کنند.

رمضانی ادامه می‌دهد:  انواع سوزن و سرنگ مثل آن‌هایی که برای سوراخ کردن گوش و خالکوبی یا تاتو کردن به کار می‌رود نیز می‌تواند سبب انتقال ایدز شود.

انتقال ویروس از مادر به فرزند در حین بارداری، زایمان یا شیردهی

این پزشک می‌افزاید:  زنی که باردار است یا قصد بارداری دارد و به هر دلیل مشکوک به ایدز بوده،  احتمال آلودگی با ویروس برای فرزندش نیز وجود دارد و باید قبل از بارداری آزمایش و مشاوره مربوط به ایدز را دریافت کند، اگر آزمایش ایدز زن بارداری مثبت باشد باید دارو‌های لازم برای پیشگیری از انتقال ایدز به فرزندش را دریافت کرده و از شیر دادن وی خودداری کند.

 رمضانی تصریح می‌کند: ویروس اچ آی وی از راه هوا یا غذا منتقل نمی‌شود (به عنوان مثال از طریق عطسه یا سرفه کردن). هیچ موردی از انتقال ایدز از طریق تماس‌های عادی روزانه یک فرد آلوده با همکاران، بستگان یا دوستان که از ظروف و توالت مشترک استفاده می‌کنند دیده نشده  و ایدز همچنین از طریق در آغوش گرفتن و بوسیدن منتقل نمی‌شود.

تشخیص آلودگی به ویروس ایدز

این متخصص بیماری‌های عفونی اظهار می‌دارد: تنها راهی که فرد می‌تواند از وضعیت ابتلا به اچ آی وی مطمئن شود انجام آزمایش برای کشف آنتی بادی‌های ضدویروس ایدز (پروتئین‌هایی که در بدن برای مبارزه برعلیه ویروس ایدز تولید می‌شوند) است، این آزمایش بر روی نمونه خون فرد مشکوک انجام می‌شود. اگر در خون شخص آنتی بادی‌های ضدویروس ایدز موجود باشد معنای آن این است که به ویروس ایدز آلوده شده است.

رمضانی تصریح می‌کند: اگر فردی به هر دلیل احتمال می‌دهد که به ویروس اچ آی وی آلوده شده باید هرچه سریعتر مورد آزمایش قرار گیرد، زیرا حتی در اولین مراحل بیماری باید گام‌های سازمان یافته‌ای برای حفظ درازمدت سلامتی فرد برداشته شود،  بیمار باید به طور منظم به یک متخصص بیماری‌های عفونی مراجعه کند تا قبل از بدحال شدن بیمار درمان ضد ویروس ایدز شروع شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->